پس از گزارش قوی بازار کار، نوبت گزارشهای درآمدی است؟
با 254,000 استخدامی در ماه سپتامبر، اقتصاد ایالات متحده بار دیگر قدرت خود را نشان داده است. علاوه بر این، تجدید نظرهای صعودی اعداد دو ماهه قبل، کاهش سرعت روند استخدام را به چالش کشید. در همین حال، در سایر نقاط جهان، بازار چین پس از اجرای بزرگترین محرکهای اقتصادی تعطیل بود. ژاپن از نخست وزیر جدید و دولت جدید استقبال کرد. در اروپا، در کنار کاهش تورم، نشانه هایی از رشد ضعیف تر تولید ناخالص داخلی ظاهر شده است.
با نگاهی به آینده، داده های تورم ایالات متحده و گزارش های درآمدی شرکت ها در کانون توجه قرار خواهند گرفت، اما گزارش های اقتصادی متنوع دیگری نیز برای هفته برنامه ریزی شده است. انتشار داده های کلیدی عبارتند از:
- دوشنبه: تولیدات صنعتی آلمان برای ماه اوت، شاخص قیمت خانه هالیفاکس بریتانیا برای سپتامبر، و شاخص Sentix منطقه یورو برای ماه اکتبر.
- سهشنبه: تراز حساب جاری ژاپن در ماه اوت، شاخصهای اطمینان تجاری و شرایط فعلی اقتصاد استرالیا در ماه سپتامبر، تولیدات صنعتی آلمان در ماه آگوست، دادههای تجاری کانادا، و صورتجلسات نشست سپتامبر بانک مرکزی استرالیا.
- چهارشنبه: اعتماد مصرف کننده استرالیا در ماه اکتبر و تصمیم بانک مرکزی نیوزلند در مورد نرخ بهره.
- پنج شنبه: تورم مصرف کننده در ایالات متحده برای ماه سپتامبر، همراه با درخواست های اولیه هفتگی مطالبات بیمه بیکاری در ایالات متحده.
- جمعه: داده های نهایی تورم آلمان (شاخص هماهنگ قیمتهای مصرفکننده) برای سپتامبر، تولید ناخالص داخلی و تولیدات بریتانیا در ماه اوت، تورم تولیدکننده ایالات متحده (PPI) برای سپتامبر، و دادههای مجوزهای ساختمانی و اشتغال کانادا. شاخص اولیه احساسات مصرف کننده دانشگاه میشیگان برای ماه اکتبر.
چشم انداز اقتصاد و بازار ایالات متحده آمریکا
برخلاف انتظارات اولیه، سه ماهه سوم با شرایطی مثبتی به پایان رسید. قیمت های سهام به رکورد های جدید خود ادامه دادند و علیرغم برخی اصلاحات اخیر، S&P 500 سه ماهه سوم را با افزایش بیش از 3.2 درصدی به پایان رساند. بازار کار قدرت مشابهی را نشان داد. بر اساس گزارش روز جمعه گذشته اشتغال بخش های غیرکشاورزی (NFP) که شاهد ایجاد 254,000 شغل جدید بود، رشد اشتغال به طور متوسط در طول سه ماهه سوم به 186,000 رسید. این کاهش قابل توجهی نسبت به میانگین رشد 267,000 سه ماهه اول داشت، اما نسبت به میانگین 147,000 سه ماهه دوم بهتر بود.
نرخ کلی بیکاری به طور غیرمنتظره ای با یک دهم درصد کاهش به 4.1 درصد رسید. با بررسی جزییات اعداد، متوجه می شویم که بخشهایی مانند اوقات فراغت و هتلداری، مراقبتهای بهداشتی، و دولتی در ماه سپتامبر پیشرفتهای قابلتوجهی داشتند که 71 درصد از رشد شغلی ماه را به خود اختصاص دادند، علیرغم اینکه تنها حدود 40 درصد از کل بازار کار را تشکیل میدهند.
علاوه بر داده های اقتصادی، سخنرانی های متعددی از سوی اعضای فدرال رزرو وجود داشت. اکثر سخنرانان کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) از تصمیمگیری محتاطانهتر در آینده خبر دادند که بازارهای مالی آن را بهعنوان لحن انقباضی تفسیر کردند. این در واکنش بازار به ویژه در تقویت دلار آمریکا و افزایش بازده اوراق قرضه منعکس شد. اگر این روند ادامه پیدا کند، دلار ممکن است در هفته های آینده حمایت بیشتری پیدا کند، زیرا بازار با این سیگنال ها سازگار می شود.
یک عامل کمتر مورد بحث اما مهم، حمله به بنادر سواحل شرقی است که می تواند بر چشم انداز اقتصاد کلان ایالات متحده تاثیر بگذارد. یک توافق موقت پنجشنبه گذشته انجام شد که در حال حاضر نگرانی های بازار را کاهش داده. با این حال، اگر این توافق از بین برود، می تواند منجر به اختلالات اقتصادی بیشتر شود، به ویژه با ورود ایالات متحده به فصل انتخابات. از آنجایی که نه دونالد ترامپ و نه کامالا هریس، به ویژه در ایالتهایی که نتیجه نامشص بوده و کلیدی هستند، پیشتازی واضحی ندارند، زمینه برای غافلگیریهای احتمالی اکتبر فراهم شده است که میتواند بازارها و انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد.
در حالی که به این هفته نگاه می کنیم، مهم است که توجه داشته باشیم که فصل گزارش های درآمدی سه ماهه سوم آغاز می شود، که بدون شک توجه سرمایه گذاران و فعالان بازار را به خود جلب خواهد کرد. از جمله گزارشهای درآمدی کلیدی که باید دنبال کنید، خطوط هوایی دلتا (DAL)، جی پی مورگان (JPM)، و ولز فارگو(WFC) هستند.
در تقویم اقتصادی، گزارشهای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) ایالات متحده که در روزهای پنجشنبه و جمعه منتشر میشوند، در کانون توجه قرار خواهند گرفت. انتظار می رود این گزارش ها نشانه هایی از کاهش تورم را نشان دهد. در ماه آگوست، به دلیل کاهش تورم در بخش کالاها و قیمتهای نرمتر مواد غذایی و انرژی، شاخص بهای مصرفکننده به 2.5 درصد کاهش یافت. با این حال، تورم هسته در 3.2٪ ثابت ماند، که ناشی از افزایش 0.5٪ در تورم مسکن است که دومین بالاترین میزان در سال جاری است.
در ماه سپتامبر، با توجه به اینکه قیمت انرژی تا زمان بازگشت اخیر آنها نسبتا پایین باقی مانده است و تغییرات اندکی در هزینه های مسکن وجود دارد، انتظار می رود CPI و Core CPI به ترتیب تنها 0.1٪ و 0.2٪ افزایش پیدا کنند. این افزایشهای جزئی، CPI سالانه را به 2.3 درصد و CPI هسته را به 3.1 درصد میرساند که با سطوح قبل از همهگیری که در فوریه 2020 مشاهده شد، همسو میشود.
با توجه به انعطافپذیری در بازار کار و دادههای تورم مورد انتظار، میتوان روند نزولی جزئی در بازارها را در این هفته پیشبینی کرد که باعث میشود موضع تندروانهتر فدرال رزرو منطقی به نظر برسد. از منظر فنی، نزدک در حدود سطح کلیدی 20,000 معامله می شود. حفظ این محور کلیدی می تواند از گاوها حمایت کند، اما با توجه به شرایط، احتمال آن کمتر به نظر می رسد. با افزایش قیمتها، حجم On-Balance Volume (OBV) بالاترین سطوح پایینتری را نشان میدهد و شاخص قدرت نسبی (RSI) پشتیبانی قوی ارائه نمیکند. سقوط به زیر 20,000 سطح حمایت بعدی در 19,600 را هدف قرار می دهد.
در بازار ارز، دلار آمریکا به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی و افزایش ریسکهای جهانی در حال تقویت است. لحن سخت گیرانه سخنرانان فدرال رزرو نیز به این احساس صعودی کمک می کند. علاوه بر این، انتظار می رود صورتجلسه فدرال رزرو که قرار است در روز چهارشنبه برگزار شود، اختلافات بیشتری را بین سیاستگذاران آشکار خواهد کرد که می تواند از دلار حمایت بیشتری کند. از نظر فنی، شاخص دلار آمریکا (DXY) در یک روند صعودی واضح قرار دارد، با محدوده معاملاتی 101.2 تا 101.80 پیش از حرکت مهم بعدی، که احتمالاً بعد از انتشار صورتجلسه فدرال رزرو در روز چهارشنبه آغاز می شود.
ژاپن و نخست وزیر جدید آن: چشم انداز اقتصادی
هفته گذشته داده های اقتصادی زیادی از بازارهای ژاپن نداشتیم، اما نخست وزیر جدید و اظهاراتش در مورد نرخ بهره به شدت بر روند بازار تأثیر گذاشت. ین ژاپن بزرگترین بازنده هفته بود، به ویژه در برابر دلار آمریکا، یورو و پوند انگلیس. در برابر دلار آمریکا، ین 4.4 درصد تضعیف شد که بیشتر کاهش در نیمه دوم هفته اتفاق افتاد.
روز چهارشنبه، ایشیدا، نخست وزیر تازه منتخب ژاپن، اعلام کرد که اقتصاد ژاپن برای افزایش نرخ بهره دیگر از سوی بانک مرکزی ژاپن (BoJ) آماده نیست. در همان روز، کازوئو اوئدا، فرماندار BoJ، این دیدگاه را تکرار کرد و رویکرد محتاطانهتری را برای افزایش نرخ بهره در آینده پیشنهاد کرد که با دیدگاه نخست وزیر ایشیدا همسو شد.
در سال 2024، BoJ به شدت بر بازار کار و دستمزد کارگرها تمرکز کرده است. در هفته پیش رو، گزارش درآمد نقدی نیروی کار منتشر خواهد شد. پیشبینیهای اجماع نشان میدهد که رشد درآمد نقدی سالانه نیروی کار به 3.0 درصد کاهش مییابد که اگرچه کمتر می شود، اما از نظر تاریخی همچنان در سطوح بالایی باقی میماند.
اگر رشد دستمزدها مطابق با انتظارات بازار باشد، این امر از موضع رئیس بانک مرکزی اوئدا و نخست وزیر ایشیدا حمایت می کند که اعتقاد دارند عجله ای برای افزایش نرخ بهره وجود ندارد. این نشان میدهد که بانک مرکزی ژاپن احتمالاً پس از دو افزایش در اوایل سال جاری، نرخ بهره را در سطح 0.25 درصد ثابت نگه میدارد و افزایش احتمالی بعدی تا سال 2025 به تعویق خواهد افتاد.
همچنین باید به ماهیت دوگانه ین به عنوان یک ارز امن و یک پول ملی اشاره کرد. اگر نااطمینانی بازار در هفته آینده افزایش یابد، ممکن است شاهد حمایت ین باشیم.
چشم انداز فنی: USD/JPY
از نقطه نظر فنی، جفت USD/JPY همچنان صعودی است و 150 به عنوان سطح مقاومت و هدف بعدی عمل می کند. نقطه محوری کلیدی 147 است. اگر قیمت به زیر این سطح برگردد، می تواند در را به روی 145 باز کند. در غیر این صورت، گاوها احتمالاً کنترل روند را حفظ خواهند کرد.
طلا: ریسک فروش بالا یا سرمایه گذاری محتاطانه؟
پس از افزایش 34 درصدی تا کنون و در سال جاری، بسیاری بر این باورند که طلا با ریسک فروش بالایی مواجه است. طلا برای مدتی در قلمروی خرید بیش از حد بوده است و ممکن است قدرت خرید سفته بازان طلا در آینده به پایان برسد. همراه با عقب نشینی فصلی معمول اکتبر، بهبود ارزش دلار و انتظارات کمتر انبساطی از سوی فدرال رزرو در مورد کاهش نرخ بهره، طلا ممکن است در معرض خطر اصلاح قابل توجهی قرار گیرد.
با این حال، ابهامات پیرامون بازار، از جمله انتخابات ایالات متحده و تنشهای ژئوپلیتیکی، سرمایهگذاران را محتاط نگه میدارد. با عدم وجود چیشروی نامزد خاصی در انتخابات ایالات متحده، بسیاری از متخصصان استراتژی های سرمایه گذاری دفاعی را برای محافظت از پرتفوی ها توصیه می کنند که درخواست طلا به یک دارایی امن کلیدی را افزایش می دهد.
در صورت وقوع یک رکود، که میتواند با درگیریهای ژئوپلیتیکی بیشتر، بهویژه اگر در خاورمیانه آغاز شود، طلا احتمالاً به عنوان یک سرمایهگذاری امن شاهد افزایش تقاضا خواهد بود.
اساساً، در حالی که طلا در یک منطقه خرید بیش از حد با ریسک های اصلاحی باقی می ماند، شرایط اقتصادی و ژئوپلیتیک جهانی می تواند روند نزولی را محدود کند و خرس ها را از کنترل روند قیمت آن باز دارد.
چشم انداز فنی: XAU/USD
از دیدگاه تکنکال، 2,640 دلار به عنوان اولین سطح پشتیبانی عمل می کند. سقوط به زیر آن می تواند بازار را به سمت سطح روان شناختی کلیدی 2,400 دلار سوق دهد. محور اصلی روی 2,580 دلار قرار دارد و تا زمانی که XAU/USD بالاتر از این سطح معامله شود، هرگونه اصلاحی می تواند به سرعت معکوس شود.
نفت خام: تغییر قیمت در پی تنشهای ژئوپلیتیکی بیشتر از اصول فاندامنتال؟
در حال حاضر، بازار نفت تقریباً به طور کامل بر تحولات ژئوپلیتیکی در خاورمیانه متمرکز است، نه عوامل سنتی مانند داده های اقتصادی یا پویایی عرضه و تقاضا.
درگیری مداوم بین اسرائیل و حماس در غزه به سرعت به لبنان گسترش یافته است و حزب الله با حمایت ایران نیز درگیر آن شده است. تشدید اخیر این تنشها، از جمله کشته شدن رهبر حزبالله و حمله موشکی مستقیم ایران به اسرائیل، نگرانیها را در مورد یک درگیری منطقهای گستردهتر افزایش داده است. این بار، کشورهای غربی به طور علنی از حق اسرائیل برای پاسخ حمایت کرده اند که نشان دهنده درگیری قوی تر بین المللی است.
این نگرانی ها با ادامه حملات اسرائیل به لبنان تشدید می شود و اکنون این نگرانی وجود دارد که اسرائیل می تواند زیرساخت های نفتی ایران را در تلافی هدف قرار دهد. اگر این اتفاق بیفتد، ایران ممکن است با حملاتی به سایر صادرکنندگان نفت در منطقه پاسخ دهد – مشابه حمله سال 2019 به عربستان سعودی – یا تلاش کند تا تنگه هرمز را مسدود کند، گذرگاهی حیاتی برای حدود 20 درصد از عرضه روزانه نفت جهان.
با این حال، افزایش قیمت تا حدودی محدود بوده است. ذخایر نفت خام آمریکا افزایش یافته است و اوپک به بازارها اطمینان داده است که در صورت تشدید مناقشه، ظرفیت مازاد کافی برای جبران هرگونه از دست دادن احتمالی عرضه ایران را دارد.
چشم انداز فنی بازار نفت
از جنبه تکنیکال، حجم On-Balance (OBV) علیرغم افزایش قیمت ها، بالاترین سطوح پایین تری را چاپ می کند، در حالی که RSI در حال کاهش است – هر دو نشان دهنده یک اصلاح کوتاه مدت بالقوه قیمت است. 72 دلار اولین سطح حمایتی است که در صورت عدم تشدید تنش ها قابل دستیابی است. با این حال، اگر درگیری عمیق تر شود، بسته به اینکه وضعیت چگونه پیش می رود، ممکن است قیمت های بسیار بالاتری نیز دیده شوند.
بیت کوین بین داده های اقتصادی و تنش های ژئوپلیتیکی
دادههای قویتر از حد انتظار بازار کار ایالات متحده به قیمت بیت کوین رونق بخشیده است و رفتار آن را بیشتر شبیه یک سهام فناوری کرده است تا «طلای دیجیتال». این روند نقش در حال تحول بیت کوین در بازار را برجسته می کند، زیرا سرمایه گذاران تمایل دارند در زمان تنش های ژئوپلیتیکی به جای روی آوردن به بیت کوین، از پناهگاه های امن سنتی مانند طلا و دلار آمریکا استفاده کنند.
پس از یک رالی چشمگیر که بیت کوین را از میانگین 53,700 دلار به 66,000 دلار در اوایل سپتامبر رساند، اصلاحات اخیر باعث شد که بیت کوین در اطراف محور 60,000 دلار حمایت محکمی پیدا کند. علیرغم نگرانیها در مورد واکنش مورد انتظار اسرائیل به حمله اخیر ایران، که بر احساسات بازار تاثیر میگذارد، بیت کوین توانسته است جایگاه خود را حفظ کند.
چشم انداز فنی: بیت کوین
از نقطه نظر فنی، به نظر می رسد فشار فروش در بیت کوین در حال کاهش است. بازگشت قیمت از 60,000 دلار این سطح را به عنوان حمایت قوی تقویت کرده است. تا زمانی که بیت کوین بالاتر از این آستانه کلیدی باقی بماند، گاوها احتمالاً کنترل بازار را حفظ خواهند کرد.
اشتراک گذاری
موضوعات داغ
کنفرانس بیتکوین در واشنگتن دیسی در سال ۲۰۲۵
یک کنفرانس جدید در حوزه بیتکوین که برای سپتامبر آینده در واشنگتن دیسی برنامهریزی شده است، به بحثهای صنعت و موضوعات نظارتی اختصاص خواهد داشت. این کنفرانس، با نام BTC...
ادامه مطلب
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *