فهرست
خانه / اخبار / کاهش نرخ‌های بهره کلیدی توسط بانک مرکزی چین
نرخ‌های بهره کلیدی

کاهش نرخ‌های بهره کلیدی توسط بانک مرکزی چین

بانک مرکزی چین (PBoC) در اکتبر ۲۰۲۴ نرخ‌های بهره کلیدی خود را به پایین‌ترین سطوح جدید کاهش داد، در تلاشی برای تقویت اقتصادی که با ضعف مواجه است. نرخ وام یک‌ساله (LPR)، که معیار بیشتر وام‌های شرکتی و خانگی است، به میزان ۲۵ واحد پایه کاهش یافت و به ۳.۱ درصد رسید. همچنین، نرخ پنج‌ساله، که مرجع وام‌های مسکن است، به همین میزان کاهش یافت و به ۳.۶ درصد رسید. این کاهش‌ها پس از آخرین کاهش در ماه جولای انجام شد.

محرک‌های اصلی

این تصمیم در پی اظهارات پان گونگ‌شنگ، رئیس بانک مرکزی چین، گرفته شد که هفته گذشته اشاره کرد که نرخ‌های LPR بین ۲۰ تا ۲۵ واحد پایه کاهش خواهد یافت. او همچنین پیشنهاد کرد که نسبت ذخایر اجباری (RRR) برای بانک‌های تجاری در سه‌ماهه چهارم ممکن است بیشتر کاهش یابد. بانک مرکزی چین و وزارت مسکن اخیراً مجموعه‌ای از سیاست‌ها را برای کاهش فشار مالی بر صاحبان املاک و بازگرداندن اعتماد عمومی معرفی کردند.

بازتاب اقتصادی

کاهش نرخ‌های بهره کلیدی نشان‌دهنده تلاش شدید بانک مرکزی چین برای حمایت از بخش‌های ضعیف اقتصادی است، به ویژه در بخش املاک و مصرف داخلی. این تصمیمات به دنبال اقدامات محرکی است که از ماه سپتامبر شروع شد، از جمله حمایت از بخش املاک که با مشکلات زیادی روبرو بوده و همچنین تشویق به افزایش مصرف. کاهش نرخ بهره می‌تواند به کاهش هزینه‌های وام‌گیری و تقویت رشد اقتصادی منجر شود.

نتیجه‌گیری و چشم‌انداز

کاهش نرخ‌های بهره توسط بانک مرکزی چین در اکتبر ۲۰۲۴ نشان‌دهنده عزم جدی این کشور برای مقابله با چالش‌های اقتصادی است. با ادامه این روند و کاهش احتمالی نسبت ذخایر اجباری بانک‌ها، انتظار می‌رود که اقدامات محرکی بیشتری برای حمایت از اقتصاد و بخش املاک اجرا شود. با این حال، میزان تأثیرگذاری این اقدامات بر اقتصاد به شدت به نحوه پاسخ بازار و بازیابی اعتماد عمومی بستگی دارد.

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

اشتراک گذاری
آلت‌کوین‌ها, فرصت‌ها و چالش‌های ارزهای دیجیتال
آلت‌کوین‌ها, فرصت‌ها و چالش‌های ارزهای دیجیتال

‌ آلت‌کوین‌ها که به معنای “سکه‌های جایگزین” هستند، به تمامی ارزهای دیجیتالی گفته می‌شود که بیت‌کوین نیستند. این دارایی‌های دیجیتال از سال ۲۰۱۱ به‌عنوان جایگزینی برای بیت‌کوین و ارزهای فیات...

ادامه مطلب