فهرست
خانه / اخبار / افت ارزش ارزهای آسیایی در پی نگرانی‌ها از تعرفه‌های تجاری آمریکا

افت ارزش ارزهای آسیایی در پی نگرانی‌ها از تعرفه‌های تجاری آمریکا

اکثر ارزهای آسیایی روز چهارشنبه تحت فشار قرار گرفتند، زیرا سرمایه‌گذاران در آستانه اعمال تعرفه‌های جدید تجاری آمریکا از سوی دولت دونالد ترامپ، محتاط باقی ماندند. با این حال، رینگیت مالزی در میان پیش‌بینی‌ها مبنی بر تثبیت نرخ بهره توسط بانک مرکزی این کشور، افزایش یافت.

ثبات نرخ بهره در مالزی و رشد رینگیت

بانک نگارا مالزی (BNM) برای دهمین نشست متوالی نرخ بهره را در سطح ۳.۰۰٪ حفظ کرد. این تصمیم به دلیل رشد اقتصادی مطلوب و کنترل تورم اتخاذ شد. طبق نظرسنجی رویترز، انتظار می‌رفت که بانک مرکزی سیاست پولی انقباضی‌تری اتخاذ نکند.

رینگیت مالزی ۰.۶٪ در برابر دلار آمریکا تقویت شد و نرخ برابری USD/MYR تا سطح ۴.۴۴۶۵ کاهش یافت.

فشار بر سایر ارزهای آسیایی؛ دلار در مسیر رشد

در مقابل، سایر ارزهای منطقه به دلیل تقویت جزئی دلار آمریکا تحت فشار قرار گرفتند. شاخص دلار آمریکا (DXY) در معاملات آسیایی ۰.۲٪ افزایش یافت و بخشی از کاهش ۱٪ ابتدای هفته را جبران کرد.

قراردادهای آتی شاخص دلار نیز ۰.۱٪ رشد نشان دادند که نشان‌دهنده احتیاط بازار پیش از تصمیمات سیاست پولی جهانی است.

بانک مرکزی ژاپن در آستانه افزایش نرخ بهره

ین ژاپن نیز با نوساناتی همراه بود؛ جفت‌ارز USD/JPY ۰.۲٪ رشد کرد. بازارها در انتظار جلسه دو روزه سیاست‌گذاری بانک مرکزی ژاپن (BoJ) هستند که از پنج‌شنبه آغاز می‌شود.

انتظار می‌رود که بانک ژاپن در روز جمعه نرخ بهره را افزایش دهد. هفته گذشته، رویترز گزارش داد که این بانک احتمالاً تعهد خود را به ادامه افزایش نرخ بهره در صورت تداوم روند بهبود اقتصادی، تکرار خواهد کرد.

به گفته تحلیل‌گران بانک آمریکا:

“در صورتی که بانک ژاپن نرخ بهره را افزایش دهد، بازار احتمال افزایش مجدد نرخ بهره را حداقل تا پس از انتخابات مجلس علیا در ماه جولای پایین خواهد دانست.”

تهدید تعرفه‌ای ترامپ و تأثیر آن بر ارزهای آسیایی

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد که در حال بررسی اعمال تعرفه ۱۰٪ بر واردات چین از اول فوریه است. وی همچنین احتمال افزایش تعرفه‌ها بر چندین اقتصاد بزرگ دیگر را مطرح کرد.

این تهدید باعث شد که ارزهای منطقه‌ای تحت فشار قرار گیرند، اگرچه بازار انتظار دارد که این تعرفه‌ها به‌صورت تدریجی اجرا شوند. در صورت اجرای کامل، این تعرفه‌ها می‌توانند تأثیر شدیدی بر ارزهای آسیایی بگذارند، زیرا این منطقه وابستگی زیادی به تجارت با چین دارد.

تحولات مهم سایر ارزها:

  • یوان چین: جفت‌ارز USD/CNH ۰.۳٪ رشد کرد، در حالی که نرخ USD/CNY تغییر محسوسی نداشت.
  • دلار استرالیا: جفت‌ارز AUD/USD ۰.۲٪ کاهش یافت.
  • دلار سنگاپور: جفت‌ارز USD/SGD ۰.۳٪ افزایش نشان داد.
  • روپیه هند: جفت‌ارز USD/INR ۰.۱٪ افزایش داشت.
  • وون کره جنوبی: جفت‌ارز USD/KRW ۰.۴٪ رشد کرد. این در حالی است که کره جنوبی با بحران سیاسی ناشی از استیضاح رئیس‌جمهور یون سوک یول مواجه است.
  • دلار تایوان: جفت‌ارز USD/TWD ۰.۵٪ افزایش یافت.
  • پزوی فیلیپین: جفت‌ارز USD/PHP ۰.۴٪ رشد کرد.

جمع‌بندی

با تشدید نگرانی‌ها در مورد سیاست‌های تجاری دولت ترامپ و انتظارات از افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن، بازارهای مالی در حالت احتیاط قرار دارند. در این میان، رینگیت مالزی تنها ارز برجسته‌ای بود که به لطف سیاست‌های بانک مرکزی رشد کرد. سایر ارزهای آسیایی همچنان تحت فشار قدرت دلار و شرایط ژئوپلیتیکی منطقه‌ای هستند.

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

اشتراک گذاری
چگونه صندوق‌های مشترک سود سهام پرداخت می‌کنند؟
چگونه صندوق‌های مشترک سود سهام پرداخت می‌کنند؟

‌ صندوق‌های مشترک، یکی از ابزارهای محبوب سرمایه‌گذاری، اغلب شامل مجموعه‌ای از اوراق بهادار متنوع هستند. بسیاری از این صندوق‌ها سهام‌هایی در اختیار دارند که سود سهام پرداخت می‌کنند و...

ادامه مطلب