کاهش نرخ تورم در استرالیا
در ماه اوت ۲۰۲۴، شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در استرالیا نسبت به سال گذشته ۲.۷ درصد افزایش یافت. این میزان کمتر از پیشبینیهای بازار (۲.۸ درصد) و نرخ تورم ماه ژوئیه (۳.۵ درصد) بود. این کاهش تورم به کمترین میزان خود از اوت ۲۰۲۱ رسیده و برای اولین بار در سه سال گذشته به محدوده هدف بانک مرکزی، یعنی ۲ تا ۳ درصد، وارد شده است.
محرکهای اصلی کاهش تورم
کاهش شدید قیمت برق، ناشی از تأثیرات مستمر یارانههای صندوق تخفیف قبوض انرژی، از عوامل اصلی کاهش تورم بوده است. قیمت برق به میزان بیسابقهای ۱۷.۹ درصد کاهش یافت (در مقایسه با ۵.۱ درصد در ژوئیه). همچنین، قیمت سوخت خودرو برای اولین بار طی ۱۳ ماه گذشته ۷.۶ درصد کاهش یافت (در مقایسه با ۴.۰ درصد افزایش در ژوئیه). در همین حال، هزینههای ارتباطات که پیشتر ۱.۹ درصد افزایش یافته بود، ۰.۲ درصد کاهش یافت.
بازتاب اقتصادی
کاهش تورم به سایر بخشها نیز سرایت کرد. قیمت مواد غذایی (۳.۴ درصد در مقابل ۳.۸ درصد)، الکل و تنباکو (۶.۶ درصد در مقابل ۷.۲ درصد) و آموزش (۵.۴ درصد در مقابل ۵.۶ درصد) همگی کاهش یافتند. با این حال، تورم در بخش سلامت بدون تغییر و در حدود ۵.۳ درصد باقی ماند. در مقابل، هزینههای تفریح و فرهنگ با شتاب بیشتری افزایش یافت (۲.۵ درصد در مقابل ۱.۱ درصد).
همچنین درباره بانک مرکزی استرالیا با اصلاحات ساختاری مواجه شد بخوانید.
نتیجهگیری و چشمانداز
با وجود کاهش چشمگیر در شاخص قیمت مصرفکننده و ورود به محدوده هدف بانک مرکزی، تورم در برخی بخشها همچنان ادامه دارد.
با توجه به این کاهش تورم، احتمال میرود بانک مرکزی استرالیا تصمیمات آتی خود را در خصوص نرخ بهره بر مبنای این دادهها تنظیم کرده و سیاستهای اقتصادی خود را تعدیل نماید.
با این حال، باید توجه داشت که کاهشهای اخیر عمدتاً به دلیل نوسانات قیمت در بخشهای انرژی و سوخت بوده و تحولات اقتصادی در ماههای آتی نیاز به بررسی دقیقتری خواهد داشت.
اشتراک گذاری
موضوعات داغ
0 تا 100 معاملهگری فارکس
فارکس بهعنوان بزرگترین بازار مالی جهان، فضایی برای معامله ارزها و داراییهای مختلف فراهم میکند. ویژگی بارز این بازار، نقدینگی بسیار بالا و دسترسی 24 ساعته در 5 روز هفته...
ادامه مطلب
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *