کاهش انتظارات تورمی مصرفکنندگان استرالیا
انتظارات تورمی مصرفکنندگان در استرالیا در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به ۴.۰ درصد کاهش یافت که این میزان کمتر از ۴.۴ درصد در ماه اوت بوده و پایینترین رقم از اکتبر ۲۰۲۱ است. این نتیجه نشاندهنده ادامه کاهش نرخ تورم در ماههای اخیر است. شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماهانه در آگوست ۲۰۲۴ به میزان ۲.۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت که کمترین میزان در سه سال گذشته بوده و برای اولین بار از آگوست ۲۰۲۱ در محدوده هدف ۲ تا ۳ درصد بانک مرکزی قرار گرفته است. این کاهش تورم تا حدی به دلیل تأثیر مستمر تخفیف صندوق کمک به صورتحساب انرژی بوده است.
محرکهای اصلی
کاهش انتظارات تورمی و تورم ماهانه به عواملی همچون تخفیفهای دولتی در حوزه انرژی و کاهش فشارهای هزینهای بر مصرفکنندگان بازمیگردد. تورم سالانه استرالیا در سهماهه دوم ۲۰۲۴ به ۳.۸ درصد رسید که کمی بالاتر از ۳.۶ درصد در سهماهه اول بوده و نزدیک به کمترین میزان در ۹ فصل اخیر است. بانک مرکزی استرالیا در ماه گذشته نرخ بهره خود را برای هفتمین نشست متوالی در سطح ۴.۳۵ درصد حفظ کرد. این نشاندهنده رویکرد محتاطانه برای کنترل تورم است.
بازتاب اقتصادی
کاهش تورم و انتظارات تورمی نشانه مثبتی برای اقتصاد استرالیا است. زیرا به معنای کاهش فشارهای قیمتی بر مصرفکنندگان و ایجاد ثبات بیشتر در بازار است. این روند میتواند به افزایش اعتماد مصرفکنندگان و کاهش هزینههای زندگی کمک کند. در عین حال، سیاستهای بانک مرکزی با ثابت نگهداشتن نرخ بهره در سطح ۴.۳۵ درصد نشان میدهد که هنوز چالشهایی برای کنترل کامل تورم وجود دارد. رسیدن به محدوده هدف ۲ تا ۳ درصد تا سال ۲۰۲۶ به زمان بیشتری نیاز دارد.
نتیجهگیری و چشمانداز
کاهش تدریجی نرخ تورم و انتظارات تورمی، چشمانداز اقتصادی استرالیا را مثبتتر کرده است. بانک مرکزی به دلیل کاهش فشارهای هزینهای، فعلاً نرخ بهره را ثابت نگه داشته و تمرکز خود را بر حفظ ثبات اقتصادی گذاشته است. با این حال، بازگشت کامل تورم به محدوده هدف ممکن است زمانبر باشد و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۶ به این هدف دست یابد. در همین حال، سیاستهای دولت برای حمایت از خانوارها از طریق تخفیف در حوزه انرژی میتواند به کاهش فشارهای تورمی کمک کند.
اشتراک گذاری
موضوعات داغ
سشنهای معاملاتی در بازار فارکس
بازار فارکس به صورت ۲۴ ساعته فعال است اما در ساعات مختلف روز، تغییرات قابل توجهی در میزان نقدینگی، نوسانات و فرصتهای معاملاتی ایجاد میشود. این تغییرات در چهار سشن...
ادامه مطلب
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *